Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΛΜΕΡΑΫΕΡ ΣΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ.



Ο κ. Γιάννης Μαρίνος δημοσιογράφος και εκδότης του τότε περιοδικού "Οικονομικός Ταχυδρόμος", έστειλε επιστολή προς τον Κίσινγκερ με το ερώτημα αν ισχύουν αυτά που κυκλοφορούν. Η απάντηση της επιστολής του κ. Κίσινγκερ προς τον κ. Μαρίνο αναφέρει: «Αγαπητέ κύριε Μαρίνο. Ευχαριστώ για την επιστολή σας. Όσον αφορά το απόσπασμα (που δημοσιεύσατε)ούτε τελετή βραβεύσεώς μου υπήρξε ούτε ομιλία μου και το προβαλλόμενο απόσπασμα είναι εξ ολοκλήρου αναληθές. Η όλη ιστορία είναι καθαρό εφεύρημα και αναμένω ότι θα προβείτε σε διόρθωση. Καθώς είσθε ο πρώτος που με πληροφορεί από πού προήλθε  το δημοσιευθέν απόσπασμα, μόλις σήμερα είχα την ευκαιρία να προβώ σε διόρθωση προς την ¨Turkish Daily News" και αυτό έπραξα.
Ειλικρινά δικός σας, Χένρυ Α. Κίσνγκερ 3-10-1997»

    Όμως ο ιστορικός ερευνητής π. Γεώργιος Μεταλληνός στην τηλεόραση 4Ε και στην  εκπομπή "Γράμματα Σπουδάματα" με θέμα "Η ταυτότητά μας", στο 11:20'' της εκπομπής αναφέρει ":... λέει ο Φαλμεράυερ ότι αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν θέλει κανείς να κτυπήσει τον ελληνισμό πρέπει να τον θίξει σε τρία σημεία, το ένα είναι η πίστη η ορθοδοξία, το δεύτερο είναι η γλώσσα και το τρίτο είναι η ιστορική του συνείδηση .... το 1974 ο Κισινγκερ είπε το ίδιο πράγμα .. στο Βαυαρικό ραδιοφωνικό σταθμό την Ελληνική εκπομπή διεύθυνε ο μακαρίτης Παύλος Μπακογιάννης. Στα μέσα Σεπτεμβρίου του '74 είπε " χθές στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο της Νέας Υόρκης ο κ. Κίσινγκερ υπουργός εξωτερικών τότε είπε ακριβώς αυτό δηλαδή επανέλαβε τον Φαλμεράυερ ..."


         Βέβαια αν δούμε την πορεία μας από το 1974 ως σήμερα διαπιστώνουμε αβίαστα ότι οι τρεις πυλώνες τη εθνικής μας ταυτότητας δηλαδή Γλώσσα - Θρησκεία - Ιστορία βάλλονται συνεχώς με διάφορα μέσα και τρόπους, είτε από παράγοντες του εξωτερικού, είτε από τους ντόπιους κολαούζους τους. Θέλετε την γλώσσα ; Διαβάστε τα σχολικά εγχειρίδια και ειδικότερα τα βιβλία γλώσσας να δείτε τι κείμενα βάζουν, ή ρωτήστε τους φιλολόγους να σας πουν πόσο τραγική είναι η κατάσταση των μαθητών όσον αφορά την γλωσσική τους κατάρτιση. Θέλετε τη θρησκεία ; Δείτε πόσο βάλλεται η θρησκεία από την επίσημη πολιτεία και από διαφόρους άλλους φορείς ή ακόμα χειρότερα με την προώθηση της παναίρεσης του οικουμενισμού. Θέλετε την ιστορία ; Ρωτήστε τους μαθητές να σας πουν τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου ή την 28η Οκτωβρίου.
       Η άγνοια των στοιχείων εκείνων που συνιστούν τον πολιτισμό μας, υλικό και άυλο, αρχαίο - βυζαντινό - νεότερο, έναν πολιτισμό 10.000 ετών, υψηλού επιπέδου που για να τον μελετήσουμε θα χρειαζόμασταν πολλές ζωές,  μας οδηγεί στο να αγόμαστε και να φερόμαστε σε έναν  υποκατάστατο, εισαγόμενο πολιτισμό της υποκουλτούρας της Νέας Εποχής και Νέας Τάξης πραγμάτων. Ένα πολιτισμό που τον χαρακτηρίζει  μια άνευ προηγουμένου ρηχότητα, που το μόνο που ξέρει να προβάλλει είναι η καλοπέραση, ο ατομισμός, το σεξ, η βία, η παγκοσμιοποίηση, η θρησκευτική αδιαφορία και ο οικουμενισμός, η διάλυση και ο χλευασμός των παραδοσιακών αξιών, οι ατέλειωτες ώρες μπροστά σε οθόνες που έχουν ως αποτέλεσμα  τη αποβλάκωση του πνεύματος και την μαλθακότητα του σώματος μικρών και μεγάλων. 'Ετσι το νεύρο της ψυχής ατονεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διάθεση για κάθε μορφή αγώνα είτε πνευματικού, είτε κοινωνικού, είτε εθνικού.